Locatie & Omgeving

Waar?

Dit B&B in Friesland vindt u in Feinsum en ligt tussen de stad Leeuwarden en de Unesco Waddenzee. En aan de Noordelijke Elfstedenroute. U kunt dus ook varen, vissen, schaatsen en zwemmen.

Het Friese landschap wordt hier “De Klei” genoemd. Het boerenland is bouwland. Uw wortelen, uien en aardappelen worden hier verbouwd. Feinsum ligt in de hoek tussen Harlingen, Leeuwarden en Dokkum.

Deze steden zijn makkelijk met auto en met de fiets (ook elektrisch, zijn te huur) te bereiken. Feinsum ligt tussen Stad&Wad.

Sobere chique.

Filosofie van dit B&B is: verblijven, rondkijken, meepraten maar ook: rusten, u terugtrekken, uw eigen gang gaan. U kunt overnachten in de zgn. ‘’Herenkamer” of de ‘’Familiekamer’’ op de bovenverdieping.

De boerderij is luxe verbouwd met behoud van de sobere, boerse versieringen die ooit zijn aangebracht. Hedendaags design gecombineerd met historie. U vindt hier geen overdadige prullaria maar een ingetogen inrichting. 

Bent u op zoek naar rust en natuur, nachten zonder licht…. oorverdovende stilte… het is hier allemaal. De natuur is overweldigend, innemend, rauw met haar noordoosten wind, betoverend met haar mooie wolkenpartijen… tja… kom maar voelen.

 

 

 

De Waddenzee…

Het Waddengebied UNESCO werelderfgoed.
In 2016 gekozen tot mooiste natuurgebied van Nederland.

Vergeet niet naar de film ‘Het Wad’ te kijken. 

Een dagtocht naar Ameland of Schiermonnikoog is vanaf hier gemakkelijk haalbaar. 
De boot naar Ameland vertrekt een kwartiertje (15 min.) rijden hiervandaan.

Waddengoud.

Dit is een interessante site waarop veel te lezen valt over het Waddengebied en wat er te doen, te eten en te beleven valt. Zie www.waddengoud.nl.