Agenda

Elfwegentocht.
Deze tocht betekent twee weken feest zonder een druppel benzine.

Van 1 t/m 14 juli 2018 reizen zoveel mogelijk mensen in Fryslân met duurzame vervoersmiddelen.
Elfwegentocht.

Conference of the Birds.
Birds & Brass belooft met de voorstelling Conference of the Birds een unieke beleving. In de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden. Met ruim tweeduizend hafabra-muzikanten onder leiding van componist Sytze Pruiksma in samenwerking met het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. Conference of the Birds is een verhaal over natuur, cultuur en leiderschap.

Reservering via de site en zoeken op de volgende data: 10, 11, 13, 14, 17 of 19 juli. www.2018.nl.

Leeuwarden 2018

Leeuwarden (en eigenlijk heel Friesland) is in 2018 Culturele hoofdstad van Europa. Daar is heel veel over te vertellen. Dat lukt hier niet. Kijkt u op www.2018.nl

Tentoonstelling in het Fries Museum te Leeuwarden. Heden de tentoonstelling  Escher, de beroemde in Leeuwarden geboren kunstenaar. Tevens kunt u er kijken naar  Phantom Limb, op Escher geïnspireerde kunstwerken.

Elfstedenroute
B&B BijDeGraaf ligt aan de beroemde Elfstedenroute. Zie Elfstedentocht.

Sense of Place
Dit nieuwe initiatief van Oerol organisator Joop Mulder is zeker de moeite waard om uitgebreid te bekijken. Zie Sense-of-place

Natuurmuseum
Een bezoek aan het natuurmuseum is zeker met kinderen de moeite waard. Interessant en op een speelse manier gepresen
teerd.
Natuurmuseumfryslan

Lost in the Greenhouse
Een toneelvoorstelling gespeeld in de groentekassen van Sexbierum. Hoe is het leven als Pool als je hier komt werken in de kassen? Zie Lostinthegreenhouse.com.

Keramiekmuseum Princessehof
Op dit moment o.a. “In Motion, Ceramic Refelections in Contemporary Art” en de toonaangevende Vlaamse kunstenaar Johan Tahon (1965).  Het is Tahons eerste museale solotentoonstelling met keramisch werk. De kunstenaar toont contemplatieve figuren en albarelli (apothekerspotten), aangevuld met kleinsculptuur. 

Zie Princessehof


Stinze-Stiens.
Aan de Smalbrȇge in Stiens staat een oude dokterswoning. Deze is volledig in oude glorie hersteld, alsmede de Stinzentuin. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Kijk op de site ook naar de informatie over Pakhûs Solo.
Zie Stinze-Stiens.